Tandreguleringens faser

Når du starter et forløb hos os, er det individuelt tilrettelagt for dig. Vi tager højde for dine behov og designer forløbet, således vi tilgodeser alle detaljer.

Selvom forløbet er individuelt, er der bestemte faser du som patient skal igennem. Det er særligt i behandlingsfasen, hvor tiden kan variere.

Indledningsfasen

Det første du skal igennem, er en forundersøgelse hos en specialtandlæge i ortodonti.
Her kortlægger specialtandlægen dine behov for tandregulering, og tilbyder rådgivning ifbm. behandlingsforslaget. Hvis du accepterer behandlingsforslaget, tager vi røntgenbilleder af hoved og tænder, aftryk af tænder samt fotos af ansigt og mund.

Behandlingsfasen

Specialtandlægen analyserer materialet, og laver en personlig behandlingsplan, hvor der – udover dit bid – også tages hensyn til at gøre din ansigtsform, din profil og dit smil så harmonisk som muligt. Herefter følger den aktive behandling af din tandregulering. Du får bøjle på tænderne, og de flytter sig gradvist i takt med der laves justeringer. Bøjlen skal kontrolleres på klinikken hver 4. – 8. uge, så vi sikrer, at alt forløber som det skal.

Stabiliseringsfasen

Den sidste del af behandlingen handler om, at stabilisere den nye tandstilling. Dette gøres ved hjælp af en individuel tilpasset metaltråd, der limes på bagsiden af tænderne. Det er ligeledes i nogle tilfælde hensigtsmæssigt at anvende en ganebøjle.

 

Du er altid velkommen til at kontakte SPECIALTANDKLINIKKEN, og booke en tid til en gratis og uforpligtende forundersøgelse.

SPECIALTANDKLINIKKEN_180531_027