Tandregulering af voksne

Det bliver mere og mere almindeligt for voksne at få reguleret tænder, det ses bl.a. i den stigende interesse for tandregulering blandt voksne i alle aldre. Det er der flere grunde til. I dag kan man behandle med næsten usynlige bøjler, såsom tand-farvede/keramiske bøjler.

Ved mindre tandstillingsfejl kan man ligeledes vælge tandretning med vores Soft Aligner, som består af en række gennemsigtige plastskinner.

Tandregulering af voksne

Flere og flere ældre mennesker bevarer deres tænder, og har behov for tandregulering efter mange års brug og slid.

Ekstremt slid af fortænderne ses ofte. Dette kan være forårsaget af dybt bid og kraftige tyggemuskler kombineret med tænderskæren.

Nogle oplever, at tænderne kan have flyttet sig som følge af paradontose, fordi der er mistet tænder eller pga. meget store afvigelser i kæbeskelettet.

En meget væsentlig årsag til at få rettet tænder kan være problemer med afbidning og tygning, hvilket ofte er årsag til hovedpine og spændinger i kæbemusklerne.

Endvidere kan årsagerne naturligvis være kosmetiske gener pga. af manglende tandregulering som barn. Ikke alle er glade for deres tandstilling, og netop derfor har de lært sig selv ”ikke at smile”, eller skjuler helt ubevidst deres tænder, når de smiler.
I dag hvor bøjlerne kan fremstilles næsten usynlige, prioriterer mange et harmoniske tandsæt og et smukt smil.